ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ;;

Ήρθε ο Απρίλιος, και θέλω να πιστεύω και η άνοιξη μαζί του!! Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που περιμένω εναγωνίως να ζεστάνει ο καιρός, να βγει ο ήλιος και να αλλάξει η διάθεσή μου! Κάτι που νομίζω το έχουμε όλοι πλέον..

Άνοιξη στα σκαριά και γεμίζει ο τόπος μυρωδιές από λουλούδια, καλλιέργειες που ανθίζουν και αλλεργίες. Αλλά από όλο αυτό το χειμώνα που ζήσαμε, καλύτερες οι αλλεργίες!! Μπαίνοντας λοιπόν σε ανοιξιάτικο mood, είτε αποφάσισες να μειώσεις την κατανάλωση κρέατος, είτε σε έπιασε πανικός για να χάσεις βάρος για το καλοκαίρι και να βελτιώσεις ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ την υγεία του οργανισμού σου, είμαι εδώ για σένα με τα εποχιακά λαχανικά του Απριλίου!! 

Σου φέρνω λοιπόν μια λίστα με φρούτα, λαχανικά, μυρωδικά και γενικά ό,τι φαγώσιμο υπάρχει και ευδοκιμεί αυτή την περίοδο για να είσαι ενήμερος του τι είναι καλύτερο να προτιμήσεις να ψωνίσεις για το ψυγείο σου!

Πάμε λοιπόν για την κατηγορία νούμερο #1, τα λαχανικά! Θα βρεις φρέσκα στο μανάβη ή το σουπερμάρκετ σου ή τη λαϊκή σου, εντός εποχής φυσικά :

Φασολάκια

Αρακά

Λάχανο

Σπανάκι

Ρόκα

Σπαράγγια

Αγκινάρες

Φρέσκα κρεμμυδάκια

Πράσα

Ραπανάκια και

Baby καρότα


Tip #1 : Εξυπακούεται πως μπορείς να τα φας ωμά, στον ατμό, ψητά, σε φαγητό κατσαρόλας, σε πίτες ή όπως αλλιώς προτιμάς!


Στην κατηγορία νούμερο #2, έχουμε τα φρούτα! Φρούτα που ξεκινούν να κάνουν την εμφάνισή τους είναι :

Οι φράουλες, το αβοκάντο και τα μούσμουλα.


Tip #2 : Αν είσαι λάτρης των εσπεριδοειδών, προμηθεύσου τα όσο ακόμα προλαβαίνεις και τα βρίσκεις!!

Η τρίτη κατηγορία με τα μυρωδικά, περιλαμβάνει φρεσκότατο και εντός εποχής μάραθο και μαραθόριζα ή αλλιώς το γνωστό φοινόκιο. Ο μάραθος είναι ένα πολύ ιδιαίτερα γευστικό βότανο που έχει παρόμοια γεύση με το γλυκάνισο. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται ως μυρωδικό ενώ η ρίζα του ως λαχανικό.



Από όπου κι αν επιλέξεις να τα προμηθευτείς, θα σε ανταμείψουν και θα σου χαρίσουν απλόχερα όλα τα θρεπτικά τους συστατικά και τη μοναδική γεύση τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις εσύ είναι να διαθέσεις λίγο από το χρόνο σου και να οργανωθείς πριν κάνεις τα ψώνια σου!!

Σε αφήνω για τώρα και μέχρι το επόμενο post, #ThinkGreenLiveGreen 💚

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις