ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Φεβρουάριος, ο δεύτερος μήνας του 
ημερολογιακού έτους και ο                 
τελευταίος μήνας του χειμώνα. 


Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που ανθίζουν οι αμυγδαλιές αλλά και προπομπός της άνοιξης. Μπορεί σε λίγες μέρες να μας χαιρετά, ωστόσο όλα τα καλούδια του θα μείνουν διαθέσιμα και για τον επόμενο μήνα!!

Τι καλύτερο από τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής! Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ωφέλιμο να μπορείς να προμηθεύεσαι και να τρως φρούτα και λαχανικά εποχής. Και όσο ακόμα βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα (γιατί κακά τα ψέματα, αν δεν έρθει το Πάσχα στην Ελλάδα, δεν έρχεται η άνοιξη) είναι απαραίτητο να ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας. Και τι θα βοηθήσει περισσότερο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού;; Μα φυσικά οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών.  

Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου, είναι πως τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά είναι τα εποχιακά. Αυτά δηλαδή που παράγονται τους συγκεκριμένους μήνες που διανύουμε. Πλέον μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα όλο το χρόνο αλλά όπως θα έχεις παρατηρήσει, η γεύση τους ή το μέγεθός τους δεν είναι ίδιο με αυτό που έχουν όταν τρώγονται στην "εποχή τους." Σκέψου πόσες φορές έχεις πάρει ντομάτες το χειμώνα που είναι τεράστιες, άνοστες και νερουλές. (Σίγουρα σου έχει συμβεί!!

Για να μην ψάχνεις λοιπόν το τι μπορείς να ψωνίσεις και να ναι φρέσκο σου αφήνω μια λίστα με τα φρούτα και μια με τα λαχανικά του Φεβρουαρίου!!

Tip#1 Φρόντιζε να προμηθεύεσαι φρούτα και λαχανικά εποχής για να είσαι πάντα in season !! 

Tip#2 Όταν κάνεις τις αγορές σου σε τρόφιμα, ψάξε να βρεις προϊόντα οργανικής ή βιολογικής παραγωγής, για να επωφεληθείς από τα θρεπτικά συστατικά τους χωρίς φυτοφάρμακα/ορμόνες.

ΦΡΟΥΤΑ

Περγαμόντο

Μανταρίνια

Γκρέιπφρουτ

Σαγκουίνια

Πορτοκάλια

Λεμόνια

 

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Σελινόριζα

Πατάτες

Σέλινο

Παντζάρια

Καρότα

Μαρούλια

Λάχανα

Λαχανίδα (kale)

Μπρόκολα

Σπανάκι

Φρέσκα κρεμμυδάκια

Αυτή είναι η λίστα μου για το μήνα που περνάει και μην ξεχνάς ότι μπορείς να τα βρεις διαθέσιμα μέχρι και τον επόμενο μήνα!! Δε θα σου την έδινα μόνο για τις επόμενες 3 μέρες.. Τι πιο σημαντικό από το να τρώμε σωστά και καθαρά!!
Γι' αυτό ασχολήσου με το τι αγοράζεις, τι επιλέγεις να δώσεις στον οργανισμό σου και νοιάσου για σένα!!

Μέχρι τη λίστα του επόμενου μήνα, σε χαιρετώ και πιστεύω να σε βοήθησα !! 

#ThinkGreenLiveGreen 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις