XMAS ECO GIFT PACKAGING

Hello, hello!! Ξέρω ότι περίμενες post την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά με φάγαν οι δουλειές και δεν πρόλαβα να σε ενημερώσω! Αλλά!! Είμαι σήμερα εδώ για να σου δώσω το πολυπόθητο XMAS ECO GIFT PACKAGING που σου υποσχέθηκα!!


Όπως σου ανέφερα στο προηγούμενο post (σου βάζω και το link εδώ για να το δεις σε περίπτωση που το έχασες ή ξέχασες να το διαβάσεις XMAS ECO GIFT GUIDE), τα eco gifts ή αλλιώς οικολογικά δώρα, είναι όλα εκείνα τα δώρα με οικολογικό χαρακτήρα και αποτελούνται από το οικολογικό δώρο και το οικολογικό περιτύλιγμα. 

Αφού λοιπόν είδαμε τα οικολογικά δώρα (xmas eco gifts), τι μας μένει για να προσφέρουμε το τέλειο eco δώρο; Καλά κατάλαβες!! Το οικολογικό περιτύλιγμα!

Τι είναι όμως το οικολογικό περιτύλιγμα;

Το οικολογικό περιτύλιγμα είναι μία επιλογή συσκευασίας προϊόντων ή δώρων με βασικό σκοπό να βλάψει όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον. Αποτελείται κυρίως από βιώσιμες, ανακυκλωμένες ή ανακυκλώσιμες και φυσικά βιοαποδομήσιμες συσκευασίες. Είναι ουσιαστικά ένας τρόπος να εισάγουμε τη βιωσιμότητα (κοινώς το sustainability) στη ζωή μας. Και τι καλύτερο από ένα δώρο του οποίου η συσκευασία και το περιτύλιγμα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί ή να ανακυκλωθεί. Σκέψου το κάπως σαν «κυκλική οικονομία» όπου όλα μπορούν να κάνουν πρακτικά κύκλο και να χρησιμοποιηθούν και αλλού!

Σου έχω όμως και ιδέες και προτάσεις για οικολογικό περιτύλιγμα δώρων. Δε θα σε αφήσω έτσι!


1. Τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια funky τσάντα πολλαπλών χρήσεων και να βάλεις εκεί μέσα το δώρο σου. Υπάρχουν αρκετές τσάντες με χριστουγεννιάτικα σχέδια, με πρωτότυπα σχέδια και χρώματα που θα γίνουν ο τέλειος σύντροφος του δώρο σου!

Σαν extra επιλογή, σου προτείνω και καλτσούλα χριστουγεννιάτικη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν décor τις επόμενες γιορτές. Τι πιο βιώσιμο!!


Tip 1 : Αν οπτικά δε σου αρέσουν αυτές οι τσάντες, μπορείς να διαλέξεις ένα κόκκινο πουγκί, ένα νεσεσέρ, ένα αγιοβασιλίστικο τσαντάκι ή ακόμα αν είσαι κλασσικός τύπος ένα τσουβαλάκι που θα στολίσεις με κορδέλες, αστέρια κι ό,τι άλλο σου αρέσει!


2. Ανακυκλώσιμο χαρτί περιτυλίγματος.

Το ανακυκλώσιμο χαρτί περιτυλίγματος είναι η τέλεια λύση για εσένα που θες να ακολουθήσεις έναν πιο παραδοσιακό τρόπο «πακεταρίσματος». Μπορείς να επιλέξεις είτε ένα χαρτί με χριστουγεννιάτικα σχέδια που μπορεί να ανακυκλωθεί είτε ανακυκλωμένο χαρτί το οποίο θα στολίσεις με αστέρια, φιόγκους ακόμα και αρκουδοπούρναρα (ναι, δε λέγονται γκι αυτά τα κόκκινα μπιρμπιλάκια που στολίζουμε τα Χριστούγεννα!!)

3. Ξύλινα κουτιά αποθήκευσης ή καλάθια.

Μία εξαιρετική αλλά και ταυτόχρονα βιώσιμη επιλογή για συσκευασία δώρου και ωραία παρουσίαση, είναι τα ξύλινα κουτιά ή καλάθια. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να δωρίσεις κρασιά και σοκολατάκια ή βιβλία και ηλεκτρονικά είδη ή ότι άλλο έχεις σκεφτεί για τους ανθρώπους της ζωής σου. Είναι και πολύ όμορφα εμφανισιακά και επαναχρησιμοποιούμενα και τέλεια διακοσμητικά! Άρα είναι σαν να κάνεις διπλό ή τριπλό δώρο! Για να τα διακοσμήσεις μπορείς να βάλεις χρωματιστά χαρτιά, αγιοβασιλάκια, αρκουδοπούρναρα ακόμη και βαμβάκι για να τα κάνεις να φαίνονται χιονισμένα!!



4. Βάζα.

Τι να πω για τα βάζα που δεν το λένε από μόνα τους;; Ότι είναι επαναχρησιμοποιούμενα; Ότι βγαίνουν σε απίστευτα σχέδια και χρώματα; Ότι μπορούν και αυτά να στολιστούν όπως θέλεις; Ότι είναι πρωτότυπα; Τι άλλο θες;;
Τα βάζα είναι πολυχρηστικά και μπορούν να διακοσμηθούν έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιο όμορφα. Ένα βάζο μπορεί να γεμίσει με μικρά δώρα ή και κάτι χειροποίητο, όπως γιορτινά μπισκότα, γιορτινά στολίδια ή μικρά και διακριτικά
gift sets.


Tip 2 : Για να ομορφύνεις το δώρο σου, μπορείς μέσα στη συσκευασία του να βάλεις καραμέλες, ζαχαρωτά ή χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια και να το κάνεις ακόμα πιο τέλειο!

 

5. Χριστουγεννιάτικες πετσέτες τσαγιού.

Ίσως να σου ακούγεται περίεργο, αλλά δεν είναι! Με τις πετσέτες τσαγιού μπορείς να τυλίξεις το δώρο σου περίτεχνα και να χρησιμοποιήσεις φιόγκους και κορδέλες για να το δέσεις. Πλέον υπάρχουν σε πολλά χριστουγεννιάτικα σχέδια και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να διαλέξεις το αγαπημένο σου σχέδιο.

Οι πετσέτες τσαγιού μπορούν να συνδυαστούν και με κάποιο άλλο είδος περιτυλίγματος για να δώσουν χρώμα και ζωντάνια στο δώρο σου. Το πιο σημαντικό δε, είναι ότι θα μείνουν και για μετέπειτα χρήση σε αυτόν που θα λάβει το δώρο σου.




Και πριν κλείσω και σου ευχηθώ για τις γιορτές θα σου επαναλάβω το εξής :

Επιλέγοντας ένα οικολογικό δώρο παροτρύνεις και τους γύρω σου να νοιάζονται ένα τσιικ παραπάνω για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας. Συμμετέχεις σε μια προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Μη σε αποθαρρύνει κανένα αρνητικό σχόλιο γιατί έχεις ένα στόχο. Ένα στόχο για μια βιώσιμη και πράσινη ζωή. Κάθε μικρή αλλαγή στην καθημερινότητα σου που σκοπό έχει να εκφράσει την περιβαλλοντική σου συνείδηση δεν θα πρέπει να σχολιάζεται αρνητικά αλλά να επικροτείται. Οι συνειδητοποιημένες κινήσεις είναι αυτές που θα βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις ζωές μας στο έπακρο. 

Α! Και όποιος σου πει ότι είναι ένα φτηνιάρικο δώρο, μπορείς να τον διαβεβαιώσεις πως τα eco products παγκοσμίως έχουν πιο ακριβό κόστος παραγωγής άρα και πιο ακριβή τιμή πώλησης!! 

Εγώ θα σε παροτρύνω για άλλη μια φορά αυτά τα Χριστούγεννα να κάνεις τη διαφορά, να κάνεις το πρώτο βήμα για μια πιο "πράσινη ζωή" ή εάν το έχεις ήδη κάνει, να συνεχίσεις έτσι και να δώσεις ώθηση και στους δικούς σου ανθρώπους!!

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο με τις φετινές σου επιλογές δώρων και αν τελικά πάρεις κάποιο από αυτά, μη διστάσεις να μου το πεις! Θα χαρώ πολύ!!!


Καλές Γιορτές και Καλά Χριστούγεννα σε όλους !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις